Hogyan kezdődött?

Sales and WorkFlow Lab and Consulting

Csősz András
CEO, hivatalos Pipedrive CRM szakértő

Share on LinkedIn

Korábban 10 évet dolgoztam head of sales pozícióban, illetve tanácsadóként B2B sales területen. Bizalmi szolgáltatások értékesítésében szereztem jelentős tapasztalatot. Részt vettem Magyarország negyedik legnagyobb könyvelő és adótanácsadó cégének felépítésében. A nulláról kezdtük, szuper kollégákkal és magánszemély tulajdonosokkal. 2016 óta használom a Pipedrive-ot. A cég saját vállalatiránytási rendszerének sales modulját váltottuk ki vele. Szűkös volt a programozói kapacitás, a folyamatosan bővülő cégben pedig sales feladatok voltak bőven, folyamatosan sorban álltak a CRM fejlesztési ötletek. Emlékszem, csupán kettő mondattal "adtam el" a cégnek, hogy cseréljük le a saját fejlesztésű rendszert a Pipedrive-ra.

Nehéz versenyezni a saját fejlesztésű szoftvernek egy olyan rendszerrel, ami kimondottan a sales folyamatok irányítja, tehát nem általános megoldás, ráadásul 900+ ember fejleszti (akkoriban még csak 200 + volt), nem pár fő. Költségek tekintetében sem volt kérdés, hogy jelentős megtakarítást jelent a saját fejlesztéshez képest.

2000+ eladott szolgáltatás 500+ kis- és középvállalkozásnak. A napi átlagos aktivitás száma ügyfélmenedzserenként pedig 60+. A Pipedrive logikája pedig az aktivitások kezelésében és a deal-ek előremozdításában forradalmi. Csak akkor érzed azt, hogy igazodni kell a rendszerhez, amikor valamit eddig nem jól csináltál. Tudatosan rákényszerít, hogy ne felejtődjenek el a deal-ek, pörögjenek az aktivitások és mindig tudod, hogy mi a következő tennivaló, hol vannak azok az ajánlatok, amelyeket előre kell mozgatni.

Ebből a tapasztalati háttérből kiindulva mi alapvetően közepes illetve magas értékű termékek, szolgáltatások értékesítésének támogatásával foglalkozunk, ahol a kihívás abban rejlik, hogy felkeltsük az ügyfél igényét, kiépítsük a bizalmat a termék vagy szolgáltatás iránt, a vásárlási döntés időigényét lerövidítsük és minél magasabb kötési arányt érjünk el. Nálatok a kiküldött ajánlatok hány százalékát fogadják el? Hány százalék az úgynevezett win-rate? Érdekel, hogyan tudod ezt feljebb tornázni?

Az SaaS (Software as a Service) megoldások elterjedésével a kis- és középvállalatok havi userenként fizetendő díjért használhatják ugyanazokat a professzionális megoldásokat, mint a nagyok, ezáltal szervezettségben jelentős szintet léphetnek előre anélkül, hogy tízmilliós beruházásokat kellene végrehajtaniuk. Az elmúlt években erre számos megoldást láttunk, kezdve a vezető ERP rendszerek megjelenő cloud megoldásaitól egészen a speciális területeket kiszolgáló megoldásokig, mint a sales területén fent általam említett Pipedrive.

Ezt elősegítő felhőmegoldásokat találsz oldalunkon. Ezeket a szoftvereket, mint szolgáltatásokat használhatod, melyek kivétel nélkül no-code kategóriába tartozó szoftvermegoldások, tehát használatukhoz nem kell programozó. 

Amennyiben elkezdted használni valamelyik szoftvert és elégedett vagy vele, szívesen vesszük, ha megírod nekünk e-mail-ben. 

Arra bíztatlak, hogy élj az általunk biztosított ingyenes 30 perces konzultáció lehetőségével, illetve regisztrálj az adott programra, próbáld azt ki. A Sales and WorkFlow a legtöbb szoftvernél kibővített ingyenes próbaidőszakot biztosít neked. A letöltés után a youtube csatornánkon megtalálod a szoftverhez tartozó áttekintő és oktató videóinkat, így online, teljesen ingyenesen segítünk, hogyan használd, valamint átadjuk azoknak az ötleteknek, praktikáknak is egy részét, amelyeket mi már megtapasztaltunk, neked pedig hasznosak lehetnek.

Magyarországi hivatalos Pipedrive CRM tanácsadó Partnerként segítünk a Pipedrive CRM bevezetésében. Ahol egy csapat kezd el dolgozni az új szoftverrel, legyen az bármilyen jó megoldás, a változást menedzselni kell. Ennek terhét rakd ránk, imádni fogják a kollégáid az új megoldást, a cég pedig mérhető módon profitál a hatékonyabb munkából.

Kollégáimmal folyamatosan készítjük az újabb tartalmakat, szoftverötletekkel segítünk titeket, illetve azok használatában nyújtunk gyakorlati tanácsokat. A sales és marketing műhelyünkben számos bemutató- és tréning videót, illetve sales és marketing témájú anyagot találsz a fejlődéshez.

Iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a social médiában, találkozzunk egy kötetlen egyeztetésen!

Vissza